Danssalon ‘Dans met mij’

 

Wanneer de eerste muziek door de zaal klinkt, gebeurt er iets bijzonders. Mensen komen in beweging. Zachtjes deinend op hun stoel, voorzichtig bewegend op de dansvloer of fier zwierend door de ruimte. Alleen of met een ander. Muziek maakt iets moois los. Het heet een ‘danssalon’, maar dansen is geen doel. Het gaat om het samenzijn. Het gaat om het contact met de ander of het moment van herkenning van de melodie. Contact met een deel van jezelf waardoor je als vanzelf gaat bewegen of neuriën. Dan maakt het niet uit of je dement bent of niet, of je in een rolstoel zit of mobiel bent. Muziek, bewegen op muziek, dansen…het maakt gelukkig. Daar gaat het om.

De middag is zo opgezet dat mensen met dementie zich daar prettig bij kunnen voelen. Een zekere rust en veiligheid heerst er. Maar de danssalon is zeker niet exclusief voor mensen met dementie. Iedereen die het fijn vindt om in deze sfeer een plezierige middag te beleven, is van harte welkom.

Danssalon ‘Dans met mij’ is iedere 2e donderdag van de maand (m.u.v. vakantiemaanden juli en augustus) van 14.00 tot 16.30 in de grote zaal in Gemeenschapshuis in Kepèl, Kerkstraat 27 in Panningen. De entree bedraagt € 5,- inclusief een kopje koffie met vlaai.

Voor vragen over vervoer e.d. kun je contact opnemen met coördinator Jo Basten: telefoonnummer 077-4662026 of 06-24675612.