Herken jij je?

 

Ben jij jonger dan 25? En is er bij jou thuis iemand al een tijdje ziek, gehandicapt, verslaafd, in de war of depressief? Zorg je vaak voor je broertje, zusje, vader of moeder? Of moet je vaak meehelpen, thuis of bij je opa en oma? Dan ben jij waarschijnlijk een jonge mantelzorger!

En… je bent zeker niet de enige! In Nederland is zo ongeveer 1 op de 4 jongeren mantelzorger. Daarnaast zijn er waarschijnlijk ook nog een heleboel jonge mensen die wel mantelzorger zijn, maar dit nog niet zo goed weten van zichzelf.
Je bent dus niet alleen. Zo zorgt 3FM DJ Frank van der Lende voor zijn vader. Check in onderstaand filmpje hoe hij zijn zorg deelt.

 

Mantelzorgen is natuurlijk heel fijn, want het is mooi als je iemand kunt helpen. Dat geeft je een goed gevoel. Maar, de zorg kan heel klein beginnen en steeds groter worden, waardoor je er ondertussen heel veel tijd aan kwijt bent. Zo veel, dat je eigenlijk te weinig tijd hebt om leuke dingen te doen met je vrienden, of zelfs voor school en huiswerk. Dat is niet de bedoeling!

Daarom is het heel belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Wil je weten hoe je dat kunt doen? Lees dan snel onze tips.