Wat is er geregeld in Peel en Maas

Mantelzorg wordt steeds meer gezien als een belangrijke manier om de zorg goed te regelen. Er is dan ook een schat aan informatie te vinden op internet, er zijn wettelijke regels die voor iedereen gelden en er zijn landelijke stichtingen en verenigingen die opkomen voor de belangen van mantelzorgers en de zorgvragers die zij helpen. Zo ook in onze eigen gemeente. Want in de gemeente Peel en Maas zijn er verschillende initiatieven en regelingen.

Heb je als mantelzorger een individuele hulpvraag en ben je op zoek naar begeleiding? In dat geval kun je bij Vorkmeer terecht voor persoonlijke ondersteuning. Maar ook als jij zelf een idee hebt of als je een initiatief wil starten om de leefbaarheid in jouw dorp te verbeteren, kun je aankloppen bij deze welzijnsorganisatie. Vorkmeer kan je namelijk ook helpen met gemeenschapsontwikkeling voor mantelzorg.

Verder worden er verschillende activiteiten georganiseerd in de gemeente Peel en Maas.

Voorzieningen van de gemeente Peel en Maas

De gemeente Peel en Maas biedt voorzieningen aan mantelzorgers op het gebied van respijtzorg. Respijtzorg biedt mantelzorgers de mogelijkheid hun zorgtaken even helemaal aan een ander over te laten. Kijk op de website van de gemeente voor meer informatie over respijtzorg en de mogelijkheid om te logeren.

Ben je mantelzorger en schiet het huishouden erbij in? Om wat verlichting van taken te krijgen kun je ook huishoudelijke hulp voor je zorgvrager aanvragen.